Телешко с карамелизиран лук

Апетитен специалитет за гостите или за почивните дни


Начин на приготвянe
В тенджера с незалепващо дъно запържете в олиото до покафеняване месото, нарязано на малки кубчета, за около 5 минути. Добавете маслото, лука нарязан на половинки или четвъртинки и посолете. Оставете лука да омекне, като разбъркате няколко пъти. Намалете огъня, поръсете със захарта и разбъркайте. Оставете лукът да се карамелизира, за около 10 минути. Добавете брашното, мащерката и виното. Оставете сместа да заври. Добавете доматеното пюре и оставете ястието да къкри за около час или до готовност. Поднесете с гарнитура по желание.
Още по темата

Загрейте зехтина в тенджера. Сложете каймата и с помощта на шпатула я направете на трохи и запържете от всички страни. После добавете наситнения лук и запържете и...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп