Телешко с карамелизиран лук

Телешко с карамелизиран лук Лакомник

Апетитен специалитет за гостите или за почивните дни

Телешко с карамелизиран лук
Време за приготвяне
Приготвяне
90 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 кг. телешко

500 г дребни глави лук

1 ч.ч. доматеню пюре

1 ч. чаша пилешки или телешки бульон

1 ч.ч. червено вино

черен пипер 

2 с.л. олио

2 с.л. масло

2 ч.л. захар

2 с.л. брашно

сол

мащерка

риган

 

Начин на приготвянe

В тенджера с незалепващо дъно запържете в олиото до покафеняване месото, нарязано на малки кубчета, за около 5 минути. Добавете маслото, лука нарязан на половинки или четвъртинки и посолете. Оставете лука да омекне, като разбъркате няколко пъти. Намалете огъня, поръсете със захарта и разбъркайте. Оставете лукът да се карамелизира, за около 10 минути. Добавете брашното, мащерката и виното. Оставете сместа да заври. Добавете доматеното пюре и оставете ястието да къкри за около час или до готовност. Поднесете с гарнитура по желание.

Още по темата
Още по темата
Подлютено телешко с боб
Загрейте зехтина в тенджера. Сложете каймата и с помощта на шпатула я направете на трохи и запържете от всички страни. После добавете наситнения лук и запържете и...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц