Телешко по гръцки на Наталия Кобилкина

Телешко по гръцки на Наталия Кобилкина Лакомник
Телешко по гръцки на Наталия Кобилкина
Автор:Лакомник

Най-известната сексоложка Наталия Кобилкина си има свои тайни за красота и добра форма.  Една от нейните хитрини е да използва мед възможно най-често. Тя не само пие кафе и чай с мед, но често го използва като заместител на захарта в различни сладкиши. Кобилкина винаги е харесвала разнообразието в кухнята. В последните месеци кулинарните й рецепти се обогатяват  с помощта на нейния приятел, който е грък по народност. „В кухнята ни често се съчетават продукти, като се използват на пръв поглед странни комбинации, но резултатът винаги се получава добре”, казва Наталия.

 

Необходими продукти:

700 г телешко месо от бут

червено вино

500 мл вода

2 с.л. доматено пюре

1 ч.л. захар

3 зрънца бахар

1 стрък розмарин

1 пръчка канела

сол

черен пипер

зехтин

Начин на приготвяне:

Месото се почиства от ципи и жилки и се нарязва на едри парчета. Няколко супени лъжици зехтин се загряват в дълбока тенджера и в нея се запържва месото от всички страни, докато промени цвета си. Добавя се виното. Оставя се да заври и се добавят доматеното пюре, нарязаният розмарин, канелата, бахарът и водата. Ястието се подправя на вкус със сол и черен пипер. Тенджерката се похлупва с капак и месото се оставя да ври за около час, или докато се свари напълно. Ястието се поръсва със захарта и се оставя да ври още 30 минути на слаб огън. Сервира се с картофена салата. 

Още по темата
Още по темата
Пиле с мед и портокали на Галя Щърбева
Водещата в Нова телевизия Галя Щърбева е ценител на вкусните и здравословни ястия. Галя нескромно казва, че не се смята за експерт в кухнята, но винаги готви с...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц