Телешки пържоли с кашкавал
Крехко и ароматно месце със сос от вино
Приготвяне
50 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Начукваме пържолите и ги поръсваме с брашно. Отупваме ги една в друга, за да падне излишното брашно. В тефлонов тиган слагаме 30 г масло и оставяме месото да се изпържи за 5 мин в него. Доливаме бялото вино. Прибавяме останалото масло в тенджера и сипваме доматения сос. Държим 20 мин на среден огън, след което добавяме предварително нарязания на тънки парченца кашкавал и овкусяваме със сол, черен пипер и риган. Продължаваме да готвим още 10 мин. Готовите телешки пържоли сервираме със салцата и малко мек кашкавал.
Още по темата
Измития телешки език оставяме да се вари 45 мин в тенджера под налягане, след което го обелваме и нарязваме на средни по дебелина резени. Слагаме тенджера с олио...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп