Телешки гювеч
Приготвяне
2 1/2 часа
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Нарежете месото на късове и го запържете с маслото в тенджерка. Прибавете ситно нарязания лук, поръсете с червен пипер и сол, залейте с малко топла вода и задушете, докато омекне.
Обелените и измити картофи нарежете на кубчета и изсипете в тенджерката при омекналото вече месо, прибавете гювеча.
Разбъркайте добре и разпределете в 4 гювечета. Поръсете с магданоза, сложете капачетата и запечете, докато картофите омекнат. По време на печенето доливайте по малко гореща вода.
По желание във всяко гювече може да сложите по 1 люта чушка.
Още по темата
Сложете кубчета патладжан в гевгир, поръсете със сол и оставете за 2-3 часа, докато ес отцеди излишната течност. Изплакнете и да ги отцедете. Загрейте фурната до 190...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп