Телешки гювеч

Телешки гювеч Лакомник
Телешки гювеч
Време за приготвяне
Приготвяне
2 1/2 часа
Порции
Порции
4
Автор
Виктория Румянцева, гр. Гоце Делчев
Лакомник Необходими продукти

700 г телешко месо
500 г картофи
60 г масло
1 буркан стерилизиран гювеч
1 глава лук
2 лъжици нарязан на ситно магданоз
червен пипер
сол

Начин на приготвянe

 Нарежете месото на късове и го запържете с маслото в тенджерка. Прибавете ситно нарязания лук, поръсете с червен пипер и сол, залейте с малко топла вода и задушете, докато омекне. 

Обелените и измити картофи нарежете на кубчета и изсипете в тенджерката при омекналото вече месо, прибавете гювеча.

Разбъркайте добре и разпределете в 4 гювечета. Поръсете с магданоза, сложете капачетата и запечете, докато картофите омекнат. По време на печенето доливайте по малко гореща вода.

По желание във всяко гювече може да сложите по 1 люта чушка.

Още по темата
Още по темата
Гювеч по турски
Сложете кубчета патладжан в гевгир, поръсете със сол и оставете за 2-3 часа, докато ес отцеди излишната течност. Изплакнете и да ги отцедете. Загрейте фурната до 190...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц