Телешки гювеч с гъби

Телешки гювеч с гъби Лакомник
Телешки гювеч с гъби
Време за приготвяне
Приготвяне
2 часа
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

500 г телешко месо

1-2 глави лук

1 морков

300 г микс от сушени гъби

сол на вкус

черен пипер на вкус

1 л зеленчуков бульон

олио

Начин на приготвянe

Накиснете гъбите във вода за 25-30 минути, измийте добре и сварете в кипяща вода за 10 минути, изцедете. Измийте добре месото и варете до готовност за около 30-45 минути. Изцедете и нарежете. Нарежете лука, запържете го с гъбите за 10-15 минути. Запържете месото и го подправете. Сложете го в гювеч, прибавете нарязаните моркови,  гъбите с лука, залейте с бульона, подправете, разбъркайте и задушете на умерена фурна до готовност – около час на 180 градуса.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц