Телешки гърди с червено вино

Телешки гърди с червено вино Лакомник

Апетитно предложение за семейната трапеза

Телешки гърди с червено вино
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 кг телешки гърди

100 г масло

3 ч.ч. червено вино

1 с.л. брашно

2 глави чесън

1 глава лук

сол

черен пипер

1 дафинов лист

Начин на приготвянe

Месото се нарязва на парчета и се запържва в маслото заедно с нарязания лук. Залива се с 2 ч.ч. вино, прибавят се чесънът, дафиновият лист, сол и черен пипер. Оставя се да ври на тих огън около 2 часа. Брашното се разрежда в 1 ч.ч. вино, изсипва се при месото и се оставя да ври още 30 мин. на слаб огън.

Още по темата
Още по темата
Телешки котлети със сметана
Котлетите се осоляват, поръсват се с черен пипер и се овалват в брашно. Пържат се в маслото от двете страни и се изваждат. Сокът от пърженето се размесва с виното,...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц