
За ценителите на здравословното и вкусното




Месото нарязваме на кубчета с размери около 2 см. В голяма тенджера с олиото запържваме месото на силен огън/добавяме го на порции в горещото олио-така порите ще се затворят веднага и месото няма да изпусне соковете си/. Изчистваме лука и го нарязваме на тънки полумесеци, а чесънът обелваме и счукваме с малко сол. Към запърженото месо добавяме лука и чесъна. Когато и те са готови, поръсваме с червения пипер, добавяме доматите, посоляваме, заливаме с бульона и варим около 40 мин. на среден огън. През това време изчистваме морковите,измиваме целината и ги нарязваме на парчета. Добавяме ги заедно със замръзения грах към месото с доматите. Посоляваме на вкус и поръсваме с черен пипер. Варим докато месото и зеленчуците омекнат. Накрая, за да сгъстим ястието, добавяме 1-2 с.л брашно, разтворено в малко вода.

