Телешки гулаш със зеленчуци

Телешки гулаш със зеленчуци Лакомник

За ценителите на здравословното и вкусното

Телешки гулаш със зеленчуци
Време за приготвяне
Приготвяне
90 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

2 големи глави лук

2-3 скилидки чесън

800 г телешко месо от джолан

4 моркова

300 г замразен грах

3 стръка целина

1 буркан домати консерва

олио

сол

черен и червен пипер

1 кубче бульон, разтворено в 500 мл вода

Начин на приготвянe

Месото нарязваме на кубчета с размери около 2 см. В голяма тенджера с олиото запържваме месото на силен огън/добавяме го на порции в горещото олио-така порите ще се затворят веднага и месото няма да изпусне соковете си/. Изчистваме лука и го нарязваме на тънки полумесеци, а чесънът обелваме и счукваме с малко сол. Към запърженото месо добавяме лука и чесъна. Когато и те са готови, поръсваме с червения пипер, добавяме доматите, посоляваме, заливаме с бульона и варим около 40 мин. на среден огън. През това време изчистваме морковите,измиваме целината и ги нарязваме на парчета. Добавяме ги заедно със замръзения грах към месото с доматите. Посоляваме на вкус и поръсваме с черен пипер. Варим докато месото и зеленчуците омекнат. Накрая, за да сгъстим ястието, добавяме 1-2 с.л брашно, разтворено в малко вода.

Още по темата
Още по темата
Гулаш с картофи
Месото се измива и се нарязва на двадесетина парчета, поставя се в съда за готвене заедно с дребно нарязания кромид лук и се разбърква с доматеното пюре, предварително...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц