Гулаш с картофи



Приготвяне
Порции

0

Начин на приготвянe
Месото се измива и се нарязва на двадесетина парчета, поставя се в съда за готвене заедно с дребно нарязания кромид лук и се разбърква с доматеното пюре, предварително разредено с вода, мазнината и подправките – черен пипер, ким, дафинов лист, половината от виното и сол. Ястието се похлупва плътно с капак и се задушава при умерена температура до омекване на продуктите. Прибавят се почистените, измити и нарязани на едри кубчета картофи, предварително сварени на пара, прясното масло, останалото вино, счуканият чесън и размитото с малко вода брашно. Гулашът се задушава още 15 минути, след което се отстранява от огъня. Поднася се в затоплени чинии, поръсен със ситно нарязания магданоз.
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп