Тартаки с орехи

Изкусителен, но много лесен и икономичен десерт


Приготвяне
60 мин
Порции

4

Начин на приготвянe
Разстиламе корите за баница и ги нарязваме на 3 части по дължина. Намазваме всяка част с маслото и я прегъваме на 4. Слагаме оформените парчета във форми с гнезда и изрязваме тестото, което излиза от формата. Намазваме дъното на всички тартаки с 1 с.л. мармалад. Разбиваме яйцата със захарта и прибавяме орехите, галетата и портокаловата кора. Получената смес използваме за пълнеж. Печем тартаките с орехи 30 мин във фурна, загрята на 180º. Изваждаме ги от фурната и ги подреждаме върху кухненска хартия, която да поеме излишната мазнина. Преди да сервираме леко изстиналите тартаки, ги поръсваме с пудрата захар.
Още по темата

Загрейте фурната на 180 градуса. Сложете хартия за печене в тавичка. Разполовете и махнете костилките на кайсиите. Нарежете ги на филии и ги разпределете на порции от...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп