Тартаки с крем от плодове

Невероятно пухкави и леки плодови тарталети


Приготвяне
60 мин
Порции

12

Начин на приготвянe
Намазваме всички кори с половината масло и ги подреждаме една върху друга. Нарязваме на 12 парчета, които слагаме във форма с гнезда, намазани с останалото масло. Печем ги 30 мин във фурна, загрята на 180º. Сипваме прясното мляко в подходящ съд и го загряваме на среден огън. Добавяме захарта и разбъркваме. Преди да заври, прибавяме разбитото с 10 с.л. вода нишесте. Отново разбъркваме и сваляме крема от огъня, преди да заври. Оставяме го да престои 5 мин, след което пълним с него тартаките. Щом кремът изстине, подреждаме нарязаните плодове.
Още по темата

Тартът, кръстен на разсеяната Стефани Татен, вече повече от век господства в Европа като хит сред сладкишите. Ако пътувате до Франция, със сигурност ще ви сервират от...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп