Суфле с ориз

Много вкусен, мек, ароматен и наистина икономичен десерт


Начин на приготвянe
Оризът се почиства и се измива. Сварява се с подсладеното прясно мляко до омекване на зърната. От време на време се бърка да не загори. При готовност се сваля от огъня и се ароматизира с ванилията. Оставя се да се охлади. Прибавят се, като постоянно се бърка, леко разбитите жълтъци. Слагат се разбитите на сняг белтъци, като се бърка отдолу нагоре с лъжица, за да се смесят добре. Сместа се изсипва в намаслена форма или тава, която не се пълни догоре, защото суфлето бухва. Пече се в силна фурна до образуването на златиста корица. Поднася се веднага.
Още по темата

Маслото се разтопява, сипва се бързо брашното и веднага се размесва с врящото мляко, в което е сложена ванилията. Прибавя се захарта и полученият крем се бърка, докато...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп