Студена торта с орехов крем
Прекрасна торта, която се приготвя за нула време
Приготвяне
Порции
0
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Първо се приготвя крема. Белтъците се отделят от жълтъците и се разбиват на сняг. Маслото също се разбива с пудрата захар и към него се прибавят един по един при непрекъснато бъркане четирите жълтъка. Изсипват се по малко разбитите белтъци и смлените орехови ядки. В подходяща форма за торта се подреждат 1 ред бишкоти, напръскани с ром (коняк, ликьор). Празнините се запълват с натрошени бишкоти. Намазват се с половината от крема. Върху крема се нареждат останалите бишкоти, също напръскани с ром. Най-отгоре се маже остатъкът от крема. Тортата се оставя в хладилника за няколко часа, за да стегне. След това се изважда от формата и се украсява с плодове според сезона или друго по желание.
Още по темата
Кравето масло се оставя предварително стайна температура, за да омекне. В купа се слагат 200 г захар. Добавят се 3- 4 с.л. какао. Добавя се размекнатото масло. Разбива...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп