Стерилизирана салата от дърпани печени чушки и патладжани
Приготвяне
Порции
0
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Чушките се измиват и изтърбушват и заедно с измитите патладжани се изпичат. Слагат се в дълбока тенджера с капак, за да се задушат, след което се почистват. Обеленият зеленчук се дърпа (не се реже) на ленти, широки колкото един пръст. Оцетът се кипва със солта (аз сложих 2 с.л.) и още топъл се излива върху зеленчуците. Загрява се добре и олиото (хапка хляб да стане златиста) и също се излива върху тях. Объркват се добре и се оставят да престоят 30 мин. Бурканите се пълнят със зеленчуковата смес, затварят се с капачки и се стерилизират 10 мин за капачка.
Приятно хапване като мезе за ракийка или като закуска с филийка топъл хляб!
Забележка: Спазвайте точно количествата в рецептата, за да получите добър и най-вече вкусен резултат!
Още по темата
Зеленчуците се измиват, нарязват се на дребно и редят в буркана – камби, моркови, карфиол (накъсан на розички), а между тях се слагат листенца целина....
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп