Стерилизирана салата от дърпани печени чушки и патладжани

Стерилизирана салата от дърпани печени чушки и патладжани Лакомник
Стерилизирана салата от дърпани печени чушки и патладжани
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Петя Цанкова, Варна
Лакомник Необходими продукти

2 кг червени чушки
2 кг зелени чушки
2 кг патладжани
300 мл олио
300 мл оцет
3 с.л. сол

Начин на приготвянe

Чушките се измиват и изтърбушват и заедно с измитите патладжани се изпичат. Слагат се в дълбока тенджера с капак, за да се задушат, след което се почистват. Обеленият зеленчук се дърпа (не се реже) на ленти, широки колкото един пръст. Оцетът се кипва със солта (аз сложих 2 с.л.) и още топъл се излива върху зеленчуците. Загрява се добре и олиото (хапка хляб да стане златиста) и също се излива върху тях. Объркват се добре и се оставят да престоят 30 мин. Бурканите се пълнят със зеленчуковата смес, затварят се с капачки и се стерилизират 10 мин за капачка. 

Приятно хапване като мезе за ракийка или като закуска с филийка топъл хляб!

Забележка: Спазвайте точно количествата в рецептата, за да получите добър и най-вече вкусен резултат!

Още по темата
Още по темата
Рязана туршия
 Зеленчуците се измиват, нарязват се на дребно и редят в буркана – камби, моркови, карфиол (накъсан на розички), а между тях се слагат листенца целина....
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц