Спаначени макарони

Спаначени макарони Лакомник

Класическа комбинация на спанак и паста

Спаначени макарони
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

500 г спанак

2 с.л. олио

1 с.л. брашно

1 л прясно мляко

3-4 с.л. масло

300 г макарони

3 яйца

сол

черен пипер

Начин на приготвянe

Изчистеният спанак се задушава в олиото. Брашното се размива в 3/4 ч. ч. прясно мляко и се слага да заври до сгъстяване. Изсипва се при спанака, прибавя се сол и черен пипер. Макароните се сваряват в подсолена вода, отцеждат се и се заливат със сгорещено масло. Половината от макароните се изсипват в намаслена тавичка, върху тях се разстила спанакът и върху него - останалите макарони. Ястието се залива с разбитите в 2 ч. ч. прясно мляко яйца и се пече в силна фурна.

Още по темата
Още по темата
Бяла риба със спанак
Поставете филето от бяла риба в купа и залейте с част от прясното мляко. Оставете го да престои така около половин час. Нарежете спанака и го задушете в леко подсолена...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц