Изкусително предложение за бърза вечеря
Спагетите се варят в подсолена вода. Предварително се начупват на две. За приготвянето, им се следва описанието на опаковката. Когато са готови, спагетите се отцеждат от водата. Към тях се добавя 1 с.л. краве масло. Объркват се. Разпределят се в 4 плоски чинии. Котлетите сьомга се почистват от кожата. Мажат се с мазнина. Пекат се на грил- тиган и от двете страни. След това се режат на хапки. Лукът се стърже на ренде. Взема се тиган. Налива се зехтин и съдът се поставя на включен котлон. Добавя се настъргания лук. Запържва се. Налива се 1 ч.ч. сметана и 1 к.ч. бяло вино. Поръсва се сол. Бърка се без прекъсване с дървена шпатула. Сметановото сосче се вари 20 минути, след което съдът се оттегля. Хапките сьомга се разпределят в 4- те чинии. Порциите се поливат със сметаново сосче. Порциите се поднасят гарнирани с 1 ч.л. песто дженовезе.