Спагети със сьомга и песто дженовезе

Спагети със сьомга и песто дженовезе Лакомник

Изкусително предложение за бърза вечеря

Спагети със сьомга и песто дженовезе
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 пакет спагети

2 котлета сьомга

1 ч.ч. течна сметана

1 к.ч. зехтин

1 к.ч. бяло вино

1/2 глава лук

1/2 ч.ч. песто дженовезе

1 с.л. краве масло

1/2 ч.л. сол

Начин на приготвянe

Спагетите се варят в подсолена вода. Предварително се начупват на две. За приготвянето, им се следва описанието на опаковката. Когато са готови, спагетите се отцеждат от водата. Към тях се добавя 1 с.л. краве масло. Объркват се. Разпределят се в 4 плоски чинии. Котлетите сьомга се почистват от кожата. Мажат се с мазнина. Пекат се на грил- тиган и от двете страни. След това се режат на хапки. Лукът се стърже на ренде. Взема се тиган. Налива се зехтин и съдът се поставя на включен котлон. Добавя се настъргания лук. Запържва се. Налива се 1 ч.ч. сметана и 1 к.ч. бяло вино. Поръсва се сол. Бърка се без прекъсване с дървена шпатула. Сметановото сосче се вари 20 минути, след което съдът се оттегля. Хапките сьомга се разпределят в 4- те чинии. Порциите се поливат със сметаново сосче. Порциите се поднасят гарнирани с 1 ч.л. песто дженовезе.

Още по темата
Още по темата
Спагети с риба тон
Спагетите се варят според указанията и се прецеждат през гевгир. Слагат се в дълбока купа. Объркват се още топли с краве масло.  Доматите се измиват, почистват и...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц