Спагети с риба тон
Апетитна идея за бърза вечеря
Приготвяне
45 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Спагетите се варят според указанията и се прецеждат през гевгир. Слагат се в дълбока купа. Объркват се още топли с краве масло. Доматите се измиват, почистват и настъргват на ренде. В тиган се слагат 2 с.л. зехтин. Запържва се лукът, след което се добавят доматения сос и маслините нарязани на ситно. Оставя се за 10- 15 минути да се позапържи сосът, след което съдът се оттегля. Рибата се отцежда от консервната марината. Готвеният сос се поднася в сосиера, с който се заливат спагетите с риба тон. Добавя се и майонеза по желание.
Още по темата
Сваряваме спагети според указанията. Отцеждаме и ги оставяме да се охладят. В сгорещен тиган задушаваме зеленчуците. Когато поомекнат изсипваме спагетите, разбъркваме...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп