

Една от най-красивите родни манекенки Диляна Попова повече от десет години не яде месо. Тя станала вегетариантка заради тогавашния си приятел и постепенно се научила да приготвя само постни ястия. Диляна признава, че месото не й липсва и дори е променила част от рецептите на майка си. "Слагам повече зеленчуци в ястията и никакво свинско", ракрива тайната си Диляна.
Необходими продукти:
400 г спагети
2 тиквички
400 г скариди
2 червени чушки
4 скилидки чесън
1 връзка босилек
50 мл. зехтин
50 г кедрови ядки
25 г пармезан
2 с.л. лимонов сок
сол
Начин на приготвяне:
Спагетите се сваряват в подсолена вода според указанията на опаковката, отцеждат се и отделят настрана.
След това се приготвя босилеково песто. За целта босилекът, пармезанът, зехтинът, чесънът, кедровите ядки, лимоновият сок и малко сол се пасират в блендер до получаване на едра консистенция.
Тиквичките и червените чушки се нарязват на ивици, които се задушват в дълбок тиган до омекване в малко зехтин. След това към тях се прибавят скаридите, които се пържат, докато станат розови и напълно готови. След това се изваждат и се се обелват. Връщат се обратно при зеленчуците и се прибавят сварените спагети и босилековото песто. Бърка се, докато ароматите се смесят.
Спагетите с тиквички, чушки, босилеково песто и скариди се сервират веднага, докато са още топли, като се поръсват с пармезан.

