




Сварете пастата според указанията върху опаковката, в голямо количество вряща, подсолена вода. Отцедете я и я оставете настрана. Загрейте зехтина в дълбок тиган, на умерен огън. Добавете наситнените лук и чесън, и гответе, докато лукът омекне. Намалете силата на огъня и изсипете соса за паста. Разбъркайте с босилека, ригана, солта и черния пипер. Похлупете и гответе като разбърквате. В купа смесете натрошеното бяло сирене, сиренето „Крема“ и 1 ч. ч. накъсана моцарела. Свалете соса от огъня и го смесете със сварената паста. Прехвърлете половината количество паста в намазана с малко зехтин плоска тавичка от йенско стъкло. Отгоре разпределете равномерно половината от сместа със сирената. Добавете останалата паста и останалата смес със сирене. Поръсете с останалата моцарела. Печете ястието в предварително загрята на 180 градуса фурна (без да покривате тавата), докато сиренето се разтопи - около 18-20 минути.

