Спагети с червен сос и бекон

Спагети с червен сос и бекон Лакомник

Вкусен италиански специалитет

Спагети с червен сос и бекон
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

500 г спагети

3- 4 червени домата

200 г бекон

1 шарена чушка

1 морков

1 пащърнак

1/2 глава лук

щипка сол

щипка червен пипер

1 дафинов лист

щипка сух розмарин

200 г паремезан/кашкавал

2 с.л. зехтин

Начин на приготвянe

Спагетите се варят в подсолена вода. Следват се предписанията на опаковката. Готовата паста се отцежда от солената вода. Прехвърля се в купа. Обърква се с една супена лъжица зехтин. Зеленчуците се почистват и измиват. Чушката се реже на малки парченца. Кореноплодните и доматите се рендосват. В тиган се налива зехтин. Поръсва се щипка сол. Беконът се надребнява. Тиганът се поставя на включен котлон. Щом зехтинът загрее, се добавят зеленчуците, дафинов лист  и късчетата шарено месо. Продуктите се запържват за петнадесетина минути. Поръсва се сух розмарин. Тиганът се оттегля от загретия котлон. Спагетите се разпределя в 4 разлати чинии. Навиват се на купчинка. Поливат се с беконов сос. Поръсват се с настърган пармезан.

Още по темата
Още по темата
Спагети "Карбонара" със сьомга
Сварете пастата в подсолена вода по указанията на опаковката. Изцедете водата, като запазите 500 мл от нея. Загрейте зехтина и запържете лука, добавете сол, черен...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц