Спагети с червен сос и бекон
Вкусен италиански специалитет
Приготвяне
60 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Спагетите се варят в подсолена вода. Следват се предписанията на опаковката. Готовата паста се отцежда от солената вода. Прехвърля се в купа. Обърква се с една супена лъжица зехтин. Зеленчуците се почистват и измиват. Чушката се реже на малки парченца. Кореноплодните и доматите се рендосват. В тиган се налива зехтин. Поръсва се щипка сол. Беконът се надребнява. Тиганът се поставя на включен котлон. Щом зехтинът загрее, се добавят зеленчуците, дафинов лист и късчетата шарено месо. Продуктите се запържват за петнадесетина минути. Поръсва се сух розмарин. Тиганът се оттегля от загретия котлон. Спагетите се разпределя в 4 разлати чинии. Навиват се на купчинка. Поливат се с беконов сос. Поръсват се с настърган пармезан.
Още по темата
Сварете пастата в подсолена вода по указанията на опаковката. Изцедете водата, като запазите 500 мл от нея. Загрейте зехтина и запържете лука, добавете сол, черен...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп