Солени кифлички

Солени кифлички Лакомник
Солени кифлички
Време за приготвяне
Приготвяне
2 часа
Порции
Порции
10
Автор
Гергана Андонова, Силистра
Лакомник Необходими продукти

1/2 кг брашно

1 масло
150 г сирене
150 г кашкавал
1 ч.ч. кисело мляко
1ч.л. сода
1ч.л. сол

Начин на приготвянe

Сиренето, кашкавалът и маслото се настъргват на едро ренде. Прибавят се към киселото мляко със содата, солта и брашното. Омесва се тесто и се оставя да престои в хладилник 2-5 часа. 

От него се прави топка колкото юмрук и се разточва кора, дебела 0,5 см. Тя се нарязва на 8 парчета. Всяко парче се навива отвън навътре и се получава кифличка. Нареждат се в тава и се пекат на силна фурна: 5 мин – на 250 градуса, 5 мин – на 200 градуса, до зачервяване.

Още по темата
Още по темата
Пица – кифлички
Маята се разтваря с топлото мляко и захарта. Оставя се да шупне. След това с останалите продукти (без 1 жълтък) се замесва меко тесто. Оставете да втаса и го разделете...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц