Пица – кифлички

Пица – кифлички Лакомник
Пица – кифлички
Време за приготвяне
Приготвяне
1 1/2 часа
Порции
Порции
8
Автор
Добринка Петкова, Мездра
Лакомник Необходими продукти

1 кг брашно

500 мл прясно мляко

2 яйца

2 ч.л. захар

1 с.л. сол

11 г суха мая

2 с.л. олио

За плънката:

350 г шунка

100 г кашкавал

3-4 с.л. кетчуп

1 ч.л. риган

магданоз

Начин на приготвянe

Маята се разтваря с топлото мляко и захарта. Оставя се да шупне. След това с останалите продукти (без 1 жълтък) се замесва меко тесто. Оставете да втаса и го разделете на 4 топки. Всяка разточете на правоъгълна кора, поръсете с кетчуп, настъргана шунка, лентички кашкавал, магданоз и риган. Завийте на руло и го нарежете на триъгълници. Наредете ги в намаслена тава и ги оставете да втасат. Намажете ги с разбит жълтък с малко олио и поръсете със сусам. Така направете и с другите топки тесто. Печете на 180 градуса за 35-40 минути. Подходящи за закуска с айрян или плодов сок.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц