„Слънчева усмивка”

„Слънчева усмивка” Лакомник
„Слънчева усмивка”
Време за приготвяне
Приготвяне
1 1/2 часа
Порции
Порции
8
Автор
Елза Стоянова, Видин
Лакомник Необходими продукти

200 г масло или маргарин (аз ползвах масло)

150 г захар
3 яйца
150 г заквасена сметана
3 с.л. мляко
300 г брашно
2 с.л. какао
1 бакпулвер
За топчетата:
200 г извара
1 яйце
150 г захар
2 с.л. нишесте ванилия
За крема:
(Може да направите крем по ваш избор, аз направих млечно-яйчен крем.)
1/2 л мляко
2 яйца
3 с.л. с връх брашно
захар на вкус
ванилия
какао за поръсване

Начин на приготвянe

Разбийте с миксер хубаво изварата, яйцето и захарта, добавете нишестето. Оформете с помощта на чаена лъжичка топчета колкото орех и ги наредете в тавичка. Сложете ги във фризера, докато приготвите другото. Разбийте трите белтъка на сняг. Маслото разбийте със захарта. Добавете жълтъците, като продължавате да разбивате. Сложете сметаната и прясното мляко. Добавете по малко брашното с бакпулвера и бъркайте с бъркалка. Накрая прибавете белтъците. Разбъркайте до хомогенна смес. Излейте половината смес в тавичка с размери 26-28 см, в която сте сложили хартия за печене. Изравнете. В другата половина от тестото сложете какаото и бъркайте, излейте сместа върху жълтата и изравнете. Извадете изварените топки от фризера и ги разпределете в тестото, като лекичко ги натискате. Печете в загрята фурна на 180 градуса 40-45 мин. Оставете сладкишът напълно да изстине и го залейте с крем по ваш вкус, поръсете с какао и оставете в хладилник за час-два.

Насладете се!

Още по темата
Още по темата
Сладкиш с какао
Разбиваме млякото със захарта, прибавяме бакпулвера. След това прибавяме и брашното и трябва да се получи гъсто кексово тесто. Добавят се какаото и канелата и се...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц