Сладък грис на фурна

Чудесно предложение за ароматен сладкиш


Приготвяне
60 мин
Порции

6

Начин на приготвянe
Кипва се прясното мляко със солта и се добавя грисът. Вари се на слаб огън, като се бърка с тел, докато се сгъсти (отнема 5 минути). Оставя се да изстине. Разбиват се жълтъците, маслото, захарта, лимоновата кора и ваниловата захар до получаване на кремава маса. Добавя се към изстиналия грис и се разбърква добре. Белтъците се разбиват на сняг и се добавят заедно със стафидите към гриса. Формата се намазва обилно с масло, сместа се излива в нея и се пече на 200 С. Сервира се топло или студено, поръсено с пудра захар. Когато е топло върви с топка ванилов сладолед, студено с разбита сметана или подсладена квасена сметана.
Още по темата

Млякото се кипва и се прибавят грисът и брашното. Огънят се намалява и грисовата каша се вари десетинаминути, като се разбърква от време на време. Прехвърля...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп