
Свежа идея за домашен сладолед




От захарта се отделят 2 супени лъжици. Сметаната се смесва със захарта и ванилията и се вари на бавен огън половин час при непрекъснато бъркане. Охлажда се. Белтъците се разбиват на сняг с пудрата захар. Изстиналата сметана се разбива на пяна с миксер. Смесва се с белтъците и се излива във форма. Оставя се във фризера за 3 часа. Ментата се измива. Сварява се сироп от 2 супени лъжици вода и 2 супени лъжици захар. Охлажда се. Лимонът се изцежда, кората се настъргва. Сокът и кората се добавят в сиропа. Ментата се пасира, като се добавя захарният сироп. Всичко се пасира и се оставя във фризера за 3 часа. Сметановата смес се изважда от фризера, разбива се с блендер или миксер и се смесва внимателно със замразения ментов сироп. Оставя се във фризера за още 2 часа.

