Сладкиш със сушени плодове и орехи

Невероятно предложение за празничен десерт


Приготвяне
60 мин
Порции

8

Начин на приготвянe
Нарязват се сухите плодове на дребно. Слага се 1 1/2 ч.ч. вода да заври в малка тенджерка. Когато водата заври се добавят нарязаните плодове, маслото и содата, разбърква се докато маслото се разтопи и се оставя да се охлади. След което се добавят и орехите. Разбиват се яйцата и захарта на пухкав крем. Към тях се добавят сместа с плодовете и орехите. Прибавя се пресятото брашно с бакпулвера, канелата и се размесва внимателно. Изсипва се тестото в намазана и набрашнена форма. Пече се в предварително загрята фурна до златисто и когато е готов се поръсва с пудра захар смесена със лимонов сок.
Още по темата

Леко затопленото прясно мляко се разбърква с 50 г захар и есенцията. Бисквитите се топят една по една в млякото и се редят в правоъгълна тавичка. Отгоре се нареждат...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп