Сладкиш с праскови и шоколад

Уникален, бърз и икономичен десерт за всякакви поводи


Начин на приготвянe
От брашното, олиото, захарта, киселото мляко и содата с помощта на миксер се прави гладко кексово тесто. Към него се добавя нарязания на малки кубчета шоколад и сместа се разбърква. Изсипва се в намазана с масло и поръсена с брашно тавичка. Отгоре се подреждат отцедените и подсушени праскови от компот. Сладкишът се пече при 180 градуса около 30 минути.
Още по темата

Приготвя се карамела - в купа сипваме захарта и на котлона загряваме докато стане с приятен златист цвят, сваля се и добавяме едро нарязаните орехи. Разбърква се и...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп