Сладкиш с ориз

Лесен, бърз и неустоимо вкусен сладкиш за неделния следобед


Приготвяне
60 мин
Порции

8

Начин на приготвянe
Оризът се сварява за 5 минути и се отцежда. Млякото се слага да заври с ванилията и малко сол. Оризът се сипва във врящото мляко и се оставя да ври на тих огън около 30 мин. Накрая на варенето се слагат 6 с.л. пудра захар. Ябълките се нарязват на парчета и се запържват в 30 г масло за 10 мин., след това се поръсват с коняка. Сваленият от огъня ориз се смесва с останалото масло, жълтъците и се изсипва в тавичка. Отгоре се изсипват ябълките. Белтъците се разбиват на гъст сняг и се прибавят 2 с.л. захар. С белтъците се намазват ябълките и сладкиша се запича леко в слаба фурна. Украсява се с конфитюр и се сервира студен.
Още по темата

Водата се кипва с меда и захарта, сваля се от огъня и се оставя да изстине. Прибавят се счуканите орехи, брашното, содата и подправките. Сместа се разбърква много...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп