

Гери Дончева държи на изтънчените ястия. Тя твърди, че за нея вечерята винаги е била много важна, защото обича да се наслаждава на храната в компанията на семейството и приятелите. "Не ям пица на парче например, защото не обичам да изям нещо за една минута и толкова. Харесвам дългите вечери с домашна храна", казва Дончева.
Необходими продукти:
1 кг свински ребърца
4 с.л.соев сос
4 с.л. барбекю сос
3 с.л. кафява захар
вода
чесън или чесън на прах
Начин на приготвяне:
Мариновайте ребърцата в нарязан чесън или чесън на прах, соевия сос и барбекю сос, колкото да се покрият целите за около 1-2 часа преди да ги готвите. Най-добре за цяла нощ. Печете на 190?С за около 35 мин. в зависимост от големината им. По желание може да приготвите сос за потапяне от течността, която е останала в тавичката - изстържете мазнината и заедно със соковете от месото сложете в тенджерка на много слаб огън. Добавете 4 с.л. сос барбекю и сос хойсин. Или повече - на вкус. Добавете 3 ч.л. кафява захар. Ако вкусът е прекалено силен, може да добавите малко вода и малко зехтин.

