Сиропирана млечна баница
По-сочен вариант на любимата сладка баница
Приготвяне
60 мин
Порции
6
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Корите се нагъват една по една на хармоника или на розички и така се нареждат в намаслена тава. Запичат се за малко и след това се заливат с кексова смес от разбърканите яйца, захар, кисело мляко, олио, брашно и бакпулвер. Отново се изпича в умерена фурна. Изстиналият сладкиш се залива с топъл сироп приготвен от посочените продукти. Поръсва се с кокос или пудра захар.
Още по темата
Смесваме прясното мляко, гриса, захарта, солта, 2 с.л. масло и настърганата лимонова кора. Оставяме ги на среден огън и разбъркваме, докато се сгъстят. Добавяме...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп