Много лека и лесна за приготвяне торта
Ябълките се обелват, почистват се, нарязват се на тънки резенчета, заливат се с малко вода и част от сиропа, поръсват се със захар и се изпичат. Дюлите се почистват, настъргват се, прибавя се захар и се задушават. Бадемите се попарват с вряща вода, обелват се, изпичат се до златист цвят и се настъргват. Желатинът се накисва в хладка вода и след като набъбне, се разтваря на водна баня. Киселото мляко се разбива с малко захар. Останалите няколко лъжици захар се карамелизират. Когато захарта добие златистожълт цвят, се добавят останалият сироп и една лъжица от желатина. На дъното на кръгъл стъклен съд се изсипва карамелизираната смес. Отгоре се подреждат ябълковите резенчета. Смесват се задушените дюли, киселото мляко, бадемовите ядки и останалият желатин и се разбърква много добре. Получената смес се разстила внимателно върху ябълките. Съдът се поставя в хладилник. Готовата торта се обръща в кръгла чиния и се сервира. Преди да се обърне тортата, съдът се потапя в гореща вода за няколко секунди.