Свинско с ориз и сметана

Неустоимо вкусна комбинация за цялото семейство


Приготвяне
60 мин
Порции

4

Начин на приготвянe
Оризът се накисва в купичка с вода. Месото се обезкостява и реже на кубчета. Слага се в тенджера. Налива се 3- 4 ч.ч. вода. Съдът се поставя на включен котлон. Оставя се да ври на тих огън 50 минути. После се изваждат мръвките, а бульонът се прецежда. Морковът се измива, почиства и реже по диагонал на тънко. Тиквичката се бели измива и реже на тънки пръчици. Празът се измива и реже на тънки колелца. В тавичка се налива 50 мл олио. Подреждат се мръвките и зеленчуците. Добавя се изкиснатият ориз. Поръсва 1/2 ч.л. сол и суха стрита салвия. Ястието се полива с 3 ч.ч. свински бульон. Пече се на умерена фурна 40- 50 минути. В порция се поднасят от свинското печено, гарнирано с ориз със зеленчуци и полято със сметана.
Още по темата

Филето се запържва в масло, след което се запича захлупено с малко вода и поръсено с листа от розмарин. Оставя се да изстине и филето се нарязва. Подреждат се в...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп