Естрадната изпълнителка Кристина Димитрова е убедена, че в кухнята най-важно е желанието. „Не съм кулинарен гуру, но не спирам да опитвам да приготвям различни неща. Преди време участвах в „Черешката на тортата” и ми отне повече от 30 минути да разрежа един калкан на две. Не се отказах и в крайна сметка ми се получи”, казва Кристина. Последното ястие, което е приготвила сама в кухнята си е свински котлети с пюре от моркови.
Необходими продукти:
1 кг котлети
2 с.л. ябълков оцет
100 г масло
2 с.л. брашно
сол
дафинов лист
черен пипер
2-3 люти чушлета
Начин на приготвяне:
Котлетите се изпичат във фурната, докато се зачервят. Още топли се прехвърлят в огнеупорен съд и се заливат с предварително приготвения сос - приготвя се, като се запекат до златисто брашното и маслото и се прибави 1 ч.ч. топла вода. Към сместа се прибавят лютите чушлета оцетът, после подправките и солта. Котлетите се заливат със соса и се оставят да врят около 10 минути, захлупени.
За пюрето:
Необходими продукти:
1 кг моркови
червен лук
1 връзка магданоз
125 г масло
1 с.л. кафява захар
1 щипка черен пипер
сол
Начин на приготвяне:
Морковите се измиват и почистват, нарязват се на едри парчета и се сваряват в подолена вода или се приготвят на пара до пълното им омекване. След това се отцеждат, ако са варени, и се оставят настрани. Лукът се нарязва на кубчета и се задушава в маслото, заедно с кафявата захар. Задушава се, докато стане мек и златист. Прибавя се към смачканите с вилица моркови, прибавят се ситно нарязаният пресен магданоз, черният пипер и сол на вкус и всичко се разбърква много добре.