Свински карета в сладко-кисел сос
Стават крехки и сочни пържолки, които се топят в устата
Приготвяне
40 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Начукайте пържолите и ги мариновайте с добре смесените за маринататат продукти за 1 нощ. Пригответе глазурата като разбъркате добре меда, кетчупа и ситно нарязаните зеленчуци. Кипнете глазурата и гответе на слаб огън, докато сосът леко се сгъсти. Изпечете месото на скарата, като внимавате огънят да не е прекалено силен. Подправете го на вкус и преди сервиране го намажете добре с глазурата.
Още по темата
Нарязваме чесъна и целината на ситно, а морковите – на кръгове. Натрошаваме дафиновия лист и го смесваме с останалите подправки. Разделяме филето на 8 каренца,...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп