Свински каренца с моркови и чесън

Свински каренца с моркови и чесън Лакомник

Вкусна и лесна идея за обяд или вечеря

Свински каренца с моркови и чесън
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
8
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

800 г свинско филе или пържоли

1/2 кг моркови

1 скилидка чесън

2 парчета керевиз

1 дафинов лист

1/2 ч.ч. олио

1 ч.ч. бяло вино

масло

сол

черен пипер

Начин на приготвянe

Нарязваме чесъна и целината на ситно, а морковите – на кръгове. Натрошаваме дафиновия лист и го смесваме с останалите подправки. Разделяме филето на 8 каренца, осоляваме ги на вкус и ги начукваме. Изпържваме месото до порозовяване. Нареждаме на пластове пържолите в тенджера под налягане, като всеки ред покриваме с нарязаните моркови, чесън и керевиз. Заливаме пържолите с бяло вино. Изсипваме мазнината и затваряме капака на тенджерата. Задушаваме на слаб огън 30 мин., след което добавяме 1/2 пакетче масло.

Още по темата
Още по темата
Свинско със зеленчуци и сметана
Нарязваме месото на кубчета и го запържваме, докато побелее. Нарязваме на ситно морковите и лука и ги добавяме към месото. Наливаме 1 чаша вода и оставяме да се задуши...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц