Свински каренца с моркови и чесън
Вкусна и лесна идея за обяд или вечеря
Приготвяне
60 мин
Порции
8
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Нарязваме чесъна и целината на ситно, а морковите – на кръгове. Натрошаваме дафиновия лист и го смесваме с останалите подправки. Разделяме филето на 8 каренца, осоляваме ги на вкус и ги начукваме. Изпържваме месото до порозовяване. Нареждаме на пластове пържолите в тенджера под налягане, като всеки ред покриваме с нарязаните моркови, чесън и керевиз. Заливаме пържолите с бяло вино. Изсипваме мазнината и затваряме капака на тенджерата. Задушаваме на слаб огън 30 мин., след което добавяме 1/2 пакетче масло.
Още по темата
Нарязваме месото на кубчета и го запържваме, докато побелее. Нарязваме на ситно морковите и лука и ги добавяме към месото. Наливаме 1 чаша вода и оставяме да се задуши...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп