Свински дроб в доматен сос

Свински дроб в доматен сос Лакомник

Апетитно и бързо ястие на тиган

Свински дроб в доматен сос
Време за приготвяне
Приготвяне
45 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 кг черен дроб

5-6 домата

1 глава чесън

150 г маслини

олио

сол

черен пипер

магданоз

Начин на приготвянe

Дробът се нарязва. Доматите се обелват се и рендосват. В тиган се сгорещява олиото. Изпържват се парчетата дроб. Прехвърлят се в чиния, която е застлана с кухненско руло, за да попие мазнината. В същия тиган и мазнина се задушават смлените домати, докато се получи гъст сос. Връща се дробът. Прибавят се обелените и нарязани скилидки чесън, нарязаните маслини, черен пипер и сол. Дробът се задушава, докато остане на мазнина. Поръсва се с магданоз.

Още по темата
Още по темата
Свински дроб по лозарски
Почистеният дроб се нарязва на кубчета, които се посоляват и се изпържват в сгорещената мазнина. Пърженият дроб се изважда и се поставя в чиния. В същата мазнина се...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц