Свински дроб в доматен сос

Апетитно и бързо ястие на тиган


Приготвяне
45 мин
Порции

4

Начин на приготвянe
Дробът се нарязва. Доматите се обелват се и рендосват. В тиган се сгорещява олиото. Изпържват се парчетата дроб. Прехвърлят се в чиния, която е застлана с кухненско руло, за да попие мазнината. В същия тиган и мазнина се задушават смлените домати, докато се получи гъст сос. Връща се дробът. Прибавят се обелените и нарязани скилидки чесън, нарязаните маслини, черен пипер и сол. Дробът се задушава, докато остане на мазнина. Поръсва се с магданоз.
Още по темата

Почистеният дроб се нарязва на кубчета, които се посоляват и се изпържват в сгорещената мазнина. Пърженият дроб се изважда и се поставя в чиния. В същата мазнина се...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп