Свински бут в сос от зеленчуци и червено вино

Свински бут в сос от зеленчуци и червено вино Лакомник

Вкусно и изискано ястие за вашите гости

Свински бут в сос от зеленчуци и червено вино
Време за приготвяне
Приготвяне
90 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 кг цял свински бут без кокал

4 глави кромид лук

2  големи моркова

2 тиквички

2 стръка кервиз

500 г настъргани домати

 ½ ч.ч. олио

1 ч.ч. червено вино

сол и черен пипер

Начин на приготвянe

Настъргваме кромида, чесъна и доматите. Нарязваме на тънки парчета морковите, тиквичките и кервиза. В по-голяма тенджера сипваме олиото, слагаме кромида и чесъна, а след 2–3 мин. – и другите зеленчуци. Нарязваме месото на 2 парчета, за да можем да го направим по-лесно на порции, след като ястието е готово. Слагаме свинското и зеленчуците на силен огън, за да се запържат леко. Сипваме червеното вино и след 5 мин. прибавяме рендосаните домати и 1 чаша топла вода.  Оставяме ястието да ври. Ако е нужно, прибавяме още малко топла вода, сол и черен пипер. Когато ястието е готово, изваждаме месото и го нарязваме на тънки парчета. Слагаме сварените зеленчуци в блендер и от тях правим сос. Сервираме месото в чиния, заливаме със соса и гарнираме по желание.

Още по темата
Още по темата
Свинско филе с чесън и сметана
Приготвя се марината от зехтина, лимоновия сок, сол, магданоз и чесън. С нея се намазва филето, което е като лист с дебелина 1 см. Месото се навива на руло, залива се...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц