Салата със сьомга, авокадо и грейпфрут
Невероятна салата с много витамини
Приготвяне
15 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Предната вечер се маринова филето сьомга. Филето сьомга се поставя върху лист фолио. Отгоре се поръсва и леко се натрива със солта. Филето сьомга се увива с два пласта алуминиево фолио и се поставя в хладилник за 12 часа. На другия ден готовото филе се нарязва на кубчета или ивици. Ореховите се запичат на сух тиган до златист цвят. В купа се поставя измитата и подсушена рукола. Прибавят парченца грейпфрут и почистеното и нарязано авокадо. Добавят се ореховите ядки и всичко се разбърква. Салатата се полива със зехтин и балсамов оцет на вкус. Овкусява се със сол и черен пипер на вкус.
Още по темата
Скаридите се сваряват в подсолена вода с 1 с.л. оцет. Мандарините се обелват и почистват. Две от тях се изстискват и сока се смесва с майонезата под формата на сос и...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп