Салата с рукола, нар и орехови ядки

Различно и вкусно предложение за салата


Приготвяне
15 мин
Порции

2

Начин на приготвянe
Ореховите ядки се запичат за 5 минути в тиган. Нарът се обелва и се отделя на зрънца. Руколата се измива много добре на течаща вода. Дръжките на листата се отрязват, а самите листа се накъсват на късчета. В салатна купа се омесват листата, опечените ядки и наровите зрънца. Козето сирене се реже на малки кубченца с къдраво ножче. В отделен съд се смесват балсамовият оцет, зехтинът и солта. Разбъркват се добре до получаване на еднородна смес. С маринатата се полива салатата. Отгоре се наръсва със ситно нарязан пресен копър. Разбърква се много добре в купата. Оставя се в хладилник за 30 минути.
Още по темата

Орехите се запичат в сух тиган. Скилидките чесън се запържват в тиган с 1 с.л. олио и се добавят гъбите печурки. Разбърква се до задушаване на гъбите. Руколата се...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп