Салата от миди и ориз
Свежо и вкусно предложение за салата
Приготвяне
60 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Мидените ядки се размразяват. В малка тенджера се кипва млякото, след което се изсипват ядките, заедно с дафиновия лист. Посолява се на вкус и се подправя със зърна черен пипер. Ядките се варят 5 минути, след което се изваждат с решечеста лъжица. Оризът се вари до готовност и се оставя да изстине. Мидените ядки и оризът се смесват. В малка купа се разбъркват зехтинът, оцетът, солта и черният пипер. С получената заливка се заливат мидите. Дабавят се нарязаните краставици, домати и магданоз и всичко се разбърква добре. Поднесете охладена.
Още по темата
Размразете ядките. Разтопете маслото и в него задушете ситно нарязания бекон за около 5 минути. Добавете мидите, счукания чесън и копъра. Задушете за още 5 минути....
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп