Саварин

Прекрасен сиропиран десерт


Приготвяне
120 мин
Порции

8

Начин на приготвянe
Маята се разтваря в 1 с.л. хладко мляко, 1 с.л. захар и малко брашно, за да се получи каша, която се оставя на топло да втаса. Към втасалата мая се прибавя 5 с.л. хладко мляко, жълтъците и брашното. Тестото се омесва добре и се овалва като руло. Слага се в намазана козуначена форма и престоява на топло 1 час. Тестото се пече в силна фурна за 1 час. Щом се изпече, се надупчва с дебела игла и се залива със студен сироп, сварен от водата със захарта. Белтъците се разбиват на сняг. Сварява се сироп от пудрата захар и малко вода и още горещ се изсипва на тънка струя към белтъците. Получава се гъст бял крем, с който се украсява саваринът.
Още по темата

Маслото, захарта и жълтъкът се претриват, докато се получат трохи. Прибавя се млякото, сместа се разбърква и се добавя брашното. Омесва се тесто и се разделя на две...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп