




В купа слагаме всички съставки за блатовете и разбиваме на водна баня, докато захарта се разтопи, прибавяме 1 ч.л. сода и брашно. Омесваме меко тесто. Тестото се разделя на 7-8 равни топки. От всяка топка се точи кора, която се пече в силно загрята фурна. Тавата се поръсва само с брашно. И така докато се изпекат всички кори. Корите се печат бързо за около 5-6 минути.
Крема: Яйцата за ваниловия крем се разбъркват със захарта, постепенно се налива млякото и при непрекъснато бъркане се прибавя брашното. Сместа се загрява на котлона, докато кипне и се оттегля. Бърка се непрекъснато. След като е почти изстинало се добавя маслото и се бърка докато се разтопи. Редът се блат, крем и така докато свършат продуктите, като най-отгоре съм е покрила с шоколад. От страни със смлени орехи, за украса каквито си пожелаете. Аз съм настъргала бял шоколад и малинки и къпини с бонбони. Престоява едно денонощие и си хапвате с удоволствие.

