Рибена пита (стъпка по стъпка)
Апетитна идея за вкусен и ефектен специалитет, който да хапвате и на закуска
Приготвяне
90 минути
Порции
10
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Смесете маята с топлото мляко, прибавете захар, сол, разтопеното масло, яйце, брашното и замесете тесто. Покрийте и оставете в хладилника за 3 часа. Извадете и оставете да престои за час на стайна температура. Размесете отново и го разточете в кръг с дебелина 0,6 см, а в края изтънете до 3,5 см. По края сложете от нарязаната риба.
Покрийте рибата с тестото в края и добре залепете. Нарежете парчета.
Нарежете останалата риба и я сложете в средата на питата. Отгоре наредете нарязаните домати, чушка, подправете на вкус и покрийте с нарязаната моцарела. Оставете на топло за около 30 минути в намаслената тава в която ще печете. Намажете с жълтък по желание и запечете питата за около 30 минути при 180 градуса.
Още по темата
Разтворете маята и захарта в 100 мл топло мляко, покрийте и оставете на топло да втаса 10 минути. В купа пресейте брашното и солта. Направете в средата кладенче и...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп