Риба пане

Хрупкав и апетитен аламинут за вечеря


Начин на приготвянe
Рибните филета (от кефал, мерлуза, сом, пъстърва), почистени от кожата и костите, се нарязват на порции. Поръсват се със сол и черен пипер и се панират в брашно, яйце и галета. Преди пърженето се потапят още един път в леко разбитото яйце. Пържат се в маслена баня, докато на повърхността им се образува златистокафява коричка.
Порциите се оформят, като в средата на чинията се поставя филето, а около него се нареждат пържени картофи и кръгчета от домати. Отгоре рибата се полива с разтопено масло. Поставя се и парченце лимон.
Още по темата

Слага се сиренето за 10-ина минути във фризера. През това време се разбиват яйцата заедно с оцета. Отделно се смесват галетата, смлените орехи, черният пипер,...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп