Панирано сирене с орехова коричка

Панирано сирене с орехова коричка Лакомник
Панирано сирене  с орехова коричка
Време за приготвяне
Приготвяне
45 минути
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

400 г твърдо сирене

2 яйца

2-3 с.л. галета

2 с.л. смлени орехи

1 с.л. оцет

1/2 ч.л. сух риган

1/2 ч.л. сух босилек

черен пипер

мазнина

Начин на приготвянe

Слага се сиренето за 10-ина минути във фризера. През това време се разбиват яйцата заедно с оцета. Отделно се смесват галетата, смлените орехи, черният пипер, босилекът и риганът. Нарязва се сиренето на ивички. Загрява се мазнина в тиган с незалепващо покритие. Овалват се парчетата сирене първо в яйцата, после в галетата и отново в яйцата. Панировката трябва да покрие сирената обилно. Изпържват се панираните сирена равномерно от двете страни. Щом се зачервят хубаво от едната страна, внимателно се обръщат от другата. Изваждат се върху решетка, под която има кухненска хартия. Панираното сирене с орехова коричка се поднася с гарнитура по желание.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц