Равиоли с кайма

Равиоли с кайма Лакомник
Равиоли с кайма
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник.бг
Лакомник Необходими продукти

200 г брашно

2 яйца

½ ч.л. сол

1 щипка черен пипер

 За плънката:

100 г кайма

1 яйце

1 с.л. настъргано сирене

¼ ч.л. настърган лук

1 филия сух хляб

1 с.л. масло

100 г настърган кашкавал

сол

черен пипер

Начин на приготвянe

От продуктите за тесто и 1-2 с.л. хладка вода се замесва сравнително твърдо тесто. Покрива се с кърпа и се оставя да отлежи 60 мин. Разточва се кора с дебелина 2-3 мм и се нарязва на квадрати. В средата се слага по малко плънка, приготвена от задушените в част от маслото лук и кайма. След като се охладят, се прибавят останалите продукти за плънката. Квадратите се намазват по краищата с разбито яйце, прегъват се по диагонал или на две, притискат се по края и се пускат в кипяща солена вода. Равиолите се варят 5-6 мин, докато изплуват. Изваждат се и се отцеждат, заливат се с горещо масло и се поръсват с настърган кашкавал.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц