Равиоли с кайма



Приготвяне
Порции

0

Начин на приготвянe
От продуктите за тесто и 1-2 с.л. хладка вода се замесва сравнително твърдо тесто. Покрива се с кърпа и се оставя да отлежи 60 мин. Разточва се кора с дебелина 2-3 мм и се нарязва на квадрати. В средата се слага по малко плънка, приготвена от задушените в част от маслото лук и кайма. След като се охладят, се прибавят останалите продукти за плънката. Квадратите се намазват по краищата с разбито яйце, прегъват се по диагонал или на две, притискат се по края и се пускат в кипяща солена вода. Равиолите се варят 5-6 мин, докато изплуват. Изваждат се и се отцеждат, заливат се с горещо масло и се поръсват с настърган кашкавал.
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп