Пюре от спанак с яйца и сирене
Приготвяне
30 минути
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Изчистеният и измит спанак се попарва във вряща вода, след което се отцежда и накълцва на дребно или се смила с месомелачна машинка. Брашното се запържва в половината от прясното масло до златист цвят. Прибавя се спанакът и се задушава няколко минути, залива се с млякото, посолява се на вкус и при непрекъснато бъркане се оставя да ври 5-6 мин. Сваля се от огъня и се подправя с млян черен пипер на вкус.
В останалата част от маслото се изпържват яйцата на очи. Готовото пюре се разпределя на 4 порции и върху всяка от тях се слага по едно изпържено яйце, а в средата на жълтъка по едно зърно черен пипер. Пърженото яйце може да бъде заменено с настъргано сирене, което отгоре се полива със стопено и леко препържено масло.
Още по темата
Добре измитият спанак се попарва с вряла вода, за да омекне. Отцежда се и се нарязва на много ситно. Прибавят се прясното мляко, маслото, мленият черен пипер,...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп