




Добре измитият спанак се попарва с вряла вода, за да омекне. Отцежда се и се нарязва на много ситно. Прибавят се прясното мляко, маслото, мленият черен пипер, настърганото индийско орехче и сол на вкус. Брашното се размива с хладка вода на рядка кашица и при завиране на сместа се излива в нея на тънка струя, като непрекъснато се бърка. Вари се на умерен огън с постоянно бъркане, докато се образува много гъста каша.
Яйцата се счупват от ниско в съд с вряща, леко подсолена и подкиселена вода и се варят до побеляване на белтъка, а жълтъкът се оставя по-недоварен. Изваждат се с решетеста лъжица. Половината от готовия спаначен крем се разстила в кръгъл йенски съд. Сварените яйца се нареждат едно до друго върху него, поръсват се с млян черен пипер и се заливат с останалата част от крема. Най-отгоре се настъргва кашкавалът, слага се капак и се сервира топло.
