Спанак по гостилничарски

Спанак по гостилничарски Лакомник
Спанак по гостилничарски
Време за приготвяне
Приготвяне
30 минути
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

750 г спанак

750 г прясно мляко

3/4 пакетче краве масло

1 1/2 кафена чашка брашно

7-8 яйца

100 г кашкавал

млян черен пипер на вкус

мляно индийско орехче и сол на вкус

Начин на приготвянe

Добре измитият спанак се попарва с вряла вода, за да омекне. Отцежда се и се нарязва на много ситно. Прибавят се прясното мляко, маслото, мленият черен пипер, настърганото индийско орехче и сол на вкус. Брашното се размива с хладка вода на рядка кашица и при завиране на сместа се излива в нея на тънка струя, като непрекъснато се бърка. Вари се на умерен огън с постоянно бъркане, докато се образува много гъста каша.

Яйцата се счупват от ниско в съд с вряща, леко подсолена и подкиселена вода и се варят до побеляване на белтъка, а жълтъкът се оставя по-недоварен. Изваждат се с решетеста лъжица. Половината от готовия спаначен крем се разстила в кръгъл йенски съд. Сварените яйца се нареждат едно до друго върху него, поръсват се с млян черен пипер и се заливат с останалата част от крема. Най-отгоре се настъргва кашкавалът, слага се капак и се сервира топло.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц