Пълнени яйчени мъфини в шунка

Вкусна и полезна идея за закуска или предястие само за 30 минути


Начин на приготвянe
Загрейте фурната на 170 градуса.
Разтопете маслото в тиган и сотирайте аспержите, докато омекнат. Добавете спанака и гответе под капак, докато увехне. Добавете босилека и подправете със сол и пипер. Свалете от огъня и отстранете.
Разбъркайте яйцата, докато станат пухкави.
Намаслете 12 формички за мъфини и във всяка сложете резен шунка, да покрие плътно дъното и стените. Сложете по малко от зеленчуковата смес – до половината на формичките и допълнете с яйцата.
Печете 20 минути и охладете 5 минути преди да извадите от формичките.
Още по темата

Приготвя се бешамелов сос, като се запържва брашното в маслото. Разрежда се с прясното мляко и се вари да стане умерено гъст сос. Осолява се и се застройва с 3...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп