Пълнени чушки със сирене и орехи
Апетитно предложение за вашата трапеза
Приготвяне
90 мин
Порции
6
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Избират се едри, месести, червени чушки. Почистват се от семенната част. Изпичат се и се обелват (през зимата от буркан). Лукът се нарязва и се задушава (кавардисва) с 1 с.л. олио докато стане златист. При лука се добавя нарязаните на ситно орехи и се овкусява с червен пипер и чубрица. Отстранява се от огъня.Към лука се добавя изварата, сиренето и яйцето и сместа се разбърква. С тази смес се пълнят изпечените чушки. Чушките се подреждат в тава за печене и се заливат с приготвената заливка от прасно мялко, яйца и брашно. Пекат се в предварително загрята фурна на 200 градуса, около 20 мин, до готовност. Поднасят се поръсени със ситно нарязан магданоз.
Още по темата
Загрейте фурната до 200 градуса. Сварете ечемика до готовност и изцедете. Прибавете зелените подправки, лука, лимоновия сок и половината от зехтина. Прибавете сол,...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп