Пълнени кюфтета

Пълнени кюфтета Лакомник
Пълнени кюфтета
Време за приготвяне
Приготвяне
90 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

800 г кайма

1 филия хляб

4 с.л. прясно мляко

1 яйце

кимион

магданоз

черен пипер

сол

За плънката:

50 г кашкавал

25 г луканка

1 чушка

2 кисели краставички

2 с.л. царевица

Начин на приготвянe

Коричките на хляба (1 филия) се отстраняват и той се накисва в прясното мляко. Раздробява се на малки парченца и се добавя към каймата, заедно с подправките и яйцето. Всичко се омесва добре и се поставя в хладилника за половин час. През това време се приготвя плънката. За целта луканката, кашкавалът, чушката и киселите краставички се нарязват на малки кубчета и се смесват с царевицата. Каймата се разделя на части, всяка от които тежи около 100 грама. Разстила се и във всяка част се поставя от плънката. Кюфтетата се завиват така, че плънката да се скрие. Пекат се на скара и от двете страни до готовнсот. 

Още по темата
Още по темата
Кюфтета от телешко с доматен сос
Телешката кайма се смесва със сол, черен пипер и ситно нарязан лук. Оформят се малки кюфтенца с мокри ръце и се пекат в тиган с незалепващо покритие до готовност. В...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц