Пълнени кюфтета



Приготвяне
90 мин
Порции

4

Начин на приготвянe
Коричките на хляба (1 филия) се отстраняват и той се накисва в прясното мляко. Раздробява се на малки парченца и се добавя към каймата, заедно с подправките и яйцето. Всичко се омесва добре и се поставя в хладилника за половин час. През това време се приготвя плънката. За целта луканката, кашкавалът, чушката и киселите краставички се нарязват на малки кубчета и се смесват с царевицата. Каймата се разделя на части, всяка от които тежи около 100 грама. Разстила се и във всяка част се поставя от плънката. Кюфтетата се завиват така, че плънката да се скрие. Пекат се на скара и от двете страни до готовнсот.
Още по темата

Телешката кайма се смесва със сол, черен пипер и ситно нарязан лук. Оформят се малки кюфтенца с мокри ръце и се пекат в тиган с незалепващо покритие до готовност.
В...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп